woensdag 29 juni 2011

Angerlo

Angerlo is een rustig dorp onder de rook van Doesburg. Hoewel rustig,… Rond het midden van de jaren negentig waren er relatief veel woninginbraken in het dorp, waardoor men buurtpreventie heeft ingeschakeld. Bij deze vorm van toezicht zijn bewoners van een wijk extra oplettend en rapporteren aan de wijkagent wat hen opvalt in de wijk. Daardoor wordt het veiligheidsgevoel en de sociale cohesie in de buurt vergroot.
Met die sociale cohesie zit het in dit dorp dat overigens tegenwoordig bij de gemeente Zevenaar hoort, wel goed. Er is een uitgebreide halfvastenoptocht. Kennelijk vinden ze het in Angerlo met carnaval te koud voor deze buitenactiviteit. En naast de voetbalclub is er ook een gymnastiek- en volleybalvereniging, DES.
Angerlo ligt tegenwoordig enkele kilometers van de IJssel, maar lag vroeger stijf tegen de rivier. De bocht van de IJssel waar Angerlo aan lag is echter afgesneden, maar de loop is bij de Mariendaalse weg en Het Klooster nog wel in het landschap te herkennen. Hoewel de IJssel ter plekke is verdwenen zijn er nog wel vissen! Aan Het Klooster is namelijk de Koi Stal gevestigd. Dat is geen verbastering van Koeienstal (of misschien ook wel), maar een bedrijf dat Koi uit Japan importeert.
Angerlo Vooruit speelt vierde klassen KNVB op zondag.

 
Angerlo ligt hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten