zaterdag 9 juli 2011

Vakantie

Dorp van de dag houdt vanaf nu vakantie. Het dorp is een jaar in de lucht geweest en heeft gisteren de 20.000ste bezoeker gehad. In juni waren het er ruim 3000, ongeveer 100 per dag dus.

Het bezoek aan de website is sterk afhankelijk van de lengte van het artikel (het aantal woorden). Het meest bezochte dorp over de hele linie is Margarethenhöhe, het tuindorp in Essen, waar ik in oktober vorig jaar op excursie ben geweest en een vrij uitvoerig artikel over schreef.

De dagen dat  het blog het best is bekeken zijn de dagen dat het blog is opgepikt door een plaatselijke nieuwssite: Enter, Oude Pekela, Hellendoorn en Grou leverden me de meeste bezoekers op. Een lijn in favoriete thema's is niet duidelijk te vinden. De week met dorpen met een bijzondere postcode scoorde erg goed, maar daar speelt de hit van Grou (en Diemen in dezelfde week) een grote rol in. Verder lijkt de actualiteit een rol te spelen. De thema's paasvuur, kom-in-de-kas, autocross op tweede pinksterdag en minicampings (ook rond pinksteren) haalden meer dan 600 bezoekers in de week.
Publiceren in een andere taal levert weinig op. De vertaling van de artikelen de laatste week in het Frans leverde maar 3 bezoekers uit Frankrijk op. Kennelijk bloggen Fransen niet, Googelen ze niet, of zijn ze niet geïnteresseerd in dorpen. Onee, dat laatste is niet waar, het thema is immers oerfrans.

Ik wens alle volgers en lezers een goede zomervakantie. Tot eind augustus!

1 opmerking: